Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η γρίπη Α στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης του ΠΟΥ

Η γρίπη Α στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης του ΠΟΥ


Η ετήσια συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκινά τις εργασίες της σήμερα, με τη γρίπη Α να αποτελεί το επίκεντρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Ιαπωνία.

Ο διεθνής οργανισμός έχει ήδη προτείνει τη μείωση της διάρκειας της συνέλευσης από δέκα ημέρες σε πέντε προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος απουσίας των ειδικών από τις χώρες τους. Εφόσον εφαρμοσθεί η πρόταση, ενδέχεται να μη πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις για τη φυματίωση, την ιώδη ηπατίτιδα και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη Α στη βαθμίδα πέντε στις 29 Απριλίου, ένα βήμα πριν τον συναγερμό πανδημίας και συνεχιζόμενης εξάπλωσης σε δύο τουλάχιστον ηπείρους.

Στην Ιαπωνία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασαν τα εκατό κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με τις περισσότερες λοιμώξεις να καταγράφονται σε φοιτητές στην Οσάκα και το Κόμπε. Το γεγονός ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν περισσότερα από 1.000 σχολεία και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα από τη γρίπη, όλοι τους στο Μεξικό και τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί έχουν εκφράσει επίσης την ανησυχία τους για πιθανή μετάλλαξη του ιού, που θα μπορούσε να τον κάνει περισσότερο ανθεκτικό σε αντιβιοτικά όπως το Tamiflu και το Relenza.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οδηγός Υγείας

Παρακάτω παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσω ενημερωτικών διαδικτυακών χώρων.

========================================

http://www.emvolioktm.gr/

Ένας οδηγός για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τι τον προκαλεί και κυρίως πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτόν.

http://www.emvolioktm.gr/

========================================

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: www.eof.gr

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: www.gge.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις