Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ruta - ομοιοπαθητικό φάρμακο


Ruta

H ruta παράγεται από το φυτό απήγανος και είναι ένα γνωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο για τη θεραπεία τραυμάτων, σε τένοντες, περιόστεο, συνδετικό ιστό, πληγές. Είναι επίσης γνωστό φάρμακο για τις τενοντίτιδες και για κύστες που δημιουργούνται κοντά σε τένοντες, αρθρώσεις. Συχνά χρησιμοποιείται και σε αλοιφές (είτε σε ομοιοπαθητική είτε σε φυτική μορφή) για θεραπεία τενοντίτιδων, κακώσεων σε μύες, τένοντες, συνδέσμους και αρθρώσεις.

Σημείωση: οι παραπάνω πληροφορίες για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Ruta είναι καθαρά ενδεικτικές, προς πληροφόρηση των ασθενών για τη φύση του φαρμάκου. Δεν συνιστάται να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.
Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Ruta:
· Μπορώ να δοκιμάσω μόνος μου ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή και μη-τοξικά, όμως είναι απαραίτητη η ορθολογική τους χρήση, και είναι αυτή που θα καθορίσει και το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η σε βάθος και μόνιμη θεραπεία, απαιτεί βαθιά γνώση της ομοιοπαθητικής θεωρίας και φαρμακολογίας, καθώς και γνώση της παθολογίας που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Η αφελής και επιπόλαια λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων, θα έχει επιφανειακά αποτελέσματα, προκαλώντας απλώς τροποποίηση των συμπτωμάτων, και καθιστώντας δυσχερέστερη την εύρεση του κατάλληλου φαρμάκου από τον γιατρό. Για αυτό και δεν συνίσταται να παίρνετε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μόνοι σας, χωρίς την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου ομοιοπαθητικού γιατρού.
· Πως παρασκευάζονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ουσία φυσικής προέλευσης φυτικής, ορυκτής ή σπανιότερα ζωικής, που έχει αραιωθεί πάρα πολύ και έχει υποστεί ομοιοπαθητική δυναμοποίηση δηλ. το ομοιοπαθητικό διάλυμα κατά τη διαδικασία της αραίωσης του έχει υποστεί και μια σειρά από κρούσεις (δονήσεις). Αυτή είναι λοιπόν όλη η ιστορία. Εχουμε δηλ. ένα διάλυμα με απειροελάχιστη δόση ουσίας φυσικής προέλευσης που έχει υποστεί δονήσεις. Δεν είναι ούτε προσμίξεις χημικών φαρμακευτικών ουσιών, ούτε προσμίξεις μιγμάτων βοτάνων, ούτε τίποτε άλλο. Πρόκειται για μία απόλυτη φυσική κατεργασία μιας φυσικής ουσίας. Μέσω της διαδικασία της δυναμοποίησης ακόμη και ουσίες που στη φυσική τους μορφή είναι δηλητηριώδεις όπως π.χ. συμβαίνει με ορισμένα φυτά, μετά την ομοιοπαθητική κατεργασία τους έχει απομακρυνθεί κάθε πιθανότητα τοξικής δράσης στον οργανισμό. Και αυτό δεν είναι μία απλή εικασία. Είναι παρατήρηση με ιστορία 200 χρόνων, είναι παρατήρηση που έγινε στα εκατομμύρια ασθενείς που ακολούθησαν ή ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή. Διαβάσετε περισσότερα για τη διαδικασία παρασκευής των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οδηγός Υγείας

Παρακάτω παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσω ενημερωτικών διαδικτυακών χώρων.

========================================

http://www.emvolioktm.gr/

Ένας οδηγός για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τι τον προκαλεί και κυρίως πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτόν.

http://www.emvolioktm.gr/

========================================

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: www.eof.gr

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: www.gge.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις