Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τα πιο ελπιδοφόρα νέα του 2009

Τα πιο ελπιδοφόρα νέα του 2009
Νέα δεδομένα στη μάχη κατά του εγκεφαλικού, της παχυσαρκίας και της κακής χοληστερόλης

Medical Letters

Στον χρόνο που μάς αποχαιρετά, στο Johns Hopkins αλλά και «πέραν αυτού», καταγράφηκαν γεγονότα που σηματοδοτούν σημαντική πρόοδο σε διάφορους ιατρικούς τομείς. Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα νέα για την υγεία μας, που ανακοινώθηκαν το 2009, όπως τα κατέγραψαν οι επιστήμονες.

Aποκατάσταση μετά το εγκεφαλικό

Σήμερα, περισσότερα άτομα απ’ ό,τι στο παρελθόν επιβιώνουν ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ωστόσο πολλοί ασθενείς υφίστανται μόνιμες νευρολογικές βλάβες και συχνά μερική ή πλήρη παράλυση ενός ή περισσοτέρων άκρων.

Τα τελευταία χρόνια, ο δρ Pablo Celnic, διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φυσιολογίας και Διέγερσης στο John Hopkins, και η ομάδα του δοκίμαζαν τη θεραπευτική διακρανιακή διέγερση με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα (transcranial direct current stimulation therapy, tDCS), μια τεχνική η οποία μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο, ώστε να ανακτήσουν την κινητική τους ικανότητα.

συνέχεια στην www.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οδηγός Υγείας

Παρακάτω παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσω ενημερωτικών διαδικτυακών χώρων.

========================================

http://www.emvolioktm.gr/

Ένας οδηγός για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τι τον προκαλεί και κυρίως πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτόν.

http://www.emvolioktm.gr/

========================================

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: www.eof.gr

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: www.gge.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις