Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Θεραπεία για τη μύτη που «στάζει»

Θεραπεία για τη μύτη που «στάζει»
«Οχι» στα αντιβιοτικά

The New York Times

Mελέτες έχουν αποδείξει αυτό που πολλοί γιατροί ισχυρίζονται: ότι, δηλαδή, η συνταγογράφηση αντιβιοτικού κρίνεται ως η πλέον ενδειδειγμένη θεραπεία, στην περίπτωση που ένα παιδί έχει ιγμορίτιδα ή «πράσινες» εκροές από τη ρινική κοιλότητα. Η πρακτική αυτή στηρίζεται κυρίως στην εκτίμηση ότι το πράσινο χρώμα προδίδει βακτηριακή μόλυνση.

Ωστόσο, άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι «πράσινες εκκρίσεις» δεν είναι περισσότερο συνήθεις στη βακτηριακή λοίμωξη απ’ ό,τι στην ιογενή λοίμωξη, για την οποία μάλιστα τα αντιβιοτικά έχουν κριθεί αναποτελεσματικά.

Σε μια παλαιότερη, καθοριστική μελέτη, οι επιστήμονες χώρισαν σε δύο ομάδες 142 παιδιά με «πράσινες» εκροές από τη ρινική τους κοιλότητα. H μία ομάδα ακολούθησε θεραπευτική αγωγή με αντιβιοτικά και η άλλη ελάμβανε ψευδοφάρμακο. Ο γιατροί διαπίστωσαν ότι τα φάρμακα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στους «δυνητικά παθογόνους οργανισμούς» ή σε συμπτώματα. Περίπου το 35% των ατόμων που ακολούθησαν θεραπευτική αγωγή με αντιβιοτικά εμφάνισαν βελτίωση σε σύγκριση με το 31% εκείνων που ανήκαν στην ομάδα του ψευδοφαρμάκου.

συνέχεια.... στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οδηγός Υγείας

Παρακάτω παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσω ενημερωτικών διαδικτυακών χώρων.

========================================

http://www.emvolioktm.gr/

Ένας οδηγός για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τι τον προκαλεί και κυρίως πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτόν.

http://www.emvolioktm.gr/

========================================

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: www.eof.gr

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: www.gge.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις